De omgeving

Huize Goltstein ligt op nog geen kilometer van het centrum Dalfsen, één van de oudste dorpen van Nederland. Het is de poort naar het Vechtdal, het populairste vakantiegebied van Overijssel.Eindeloze fiets- en wandelwegen voeren u door bos en veld, langs verschillende havezaten en het middeleeuwse kasteel Rechteren.Op fietsafstand ligt de Overijsselse hoofdstad Zwolle. Het station is nog geen kilometer ver.

De rivier

Huize Goltstein ligt pal aan de regenrivier de Vecht. Zij ontspringt in Westfalen (D) en komt 175 kilometer stroomafwaarts uit bij Zwolle in het Zwarte Water.In geen enkele rivier in Nederland komen zoveel zoetwatervissoorten voor als in de Vecht: Maar liefst 40 soorten. Daarmee is het gebied een eldorado voor vissers uit heel Europa. Het stroomgebied heeft een rijke flora en fauna met als pareltjes de Kievitsbloem en de Zwolse Anjer. De Vecht wordt ook steeds populairder bij watersporters die afmeren in de haven van Dalfsen. In en boven de rivier wemelt het van de watervogels zoals visdiefjes, reigers, aalscholvers en af en toe een ooievaar.

Uitjes

De historische stad Zwolle ligt maar 14 kilometer verderop en kent tal van attracties. zo kunt u een bezoek brengen aan museum de Fundatie, Waanders in de Broere of Dinoland speelpark voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Maar ook het dierenpark van Emmen is vlakbij, net als het internationaal befaamde waterrijk van de Wieden en de Weerribben in de kop van Overijssel. Inspirerend is ook een dagtocht naar de bronnen van de Vecht. Kijk voor uitgaanstips op www.vechtdalmarketing.nl